Ihmisten puisto

Ihmisten puisto on kunnianosoitus arjen pienille menestystarinoille.

Arvostamme menestyjiä. Sellaisia, jotka ovat koko kansan tuntemia urheilun tai viihteen kautta. Tai että on varakas, mutta tietenkin vaurauden on oltava omalla työllä hankittu. Henkilö, joka onnistuu rakentamaan huippuyrityksen ja näin nostamaan itsensä esille, on itsestäänselvästi menestyjä He kaikki ovat poikkeusyksilöitä, menestyksen eteen uhranneita ja raataneita.

Menestyneitä juhlimme jalustalla niin ettemme näe vierellämme toteutuvia arjen menestystarinoita. Jokaisen läheltä löytyy henkilö, joka kärsii masennuksesta, mutta jaksaa silti nousta ylös sängystä katsomaan uutta aamua. Vierestä löytyy myös moni muu elämänsä kanssa urheasti kamppaileva. Heidän kamppailuaan todistaessa menestys ei äkkiä tunnu niin olennaiselta.

Puhuttelevimmat menestystarinat syntyvät arjessa. Nämä menestystarinat jäävät ilman muistomerkkiä tai huomiota, vaikka ne olisivat sellaisen ansainneet. 

Näyttelyssä on esillä puuntaimia, joiden siemen on itänyt paikalle, jossa ne eivät saa kasvaa. Ne ovat ei-toivottuja puita. Ne ovat pieniä menestystarinoita, jotka ovat esillä tässä ja nyt.

2022

 

Minkart – ikkunagalleria